Акатист во Штип

image

Акатист во Штип

На 10. 03. 2017 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Втората недела од Великиот пост, во Соборниот храм „Свети Николај“ во Штип, богослужеше мало повечерие со канон и акатист на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.

На 10. 03. 2017 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Втората недела од Великиот пост, во Соборниот храм „Свети Николај“ во Штип, богослужеше мало повечерие со канон и акатист на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.