Литургија на „Св. вмч. Прокопиј“ во женскиот манастир „Св. Спиридон“,метох на Лесновската обител

image

Литургија на „Св. вмч. Прокопиј“ во женскиот манастир „Св. Спиридон“,метох на Лесновската обител

На 21. 07. 2018 година, Св. вмч. Прокопиј, препод. Теофил Мироточив, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во женскиот манастир „Св. Спиридон“ во Злетово, метох на Лесновската обител, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин со братството, свештеници од Брегалничката епархија, отслужи Света Арихиерејска Литургија, одража пригодно слово и го благослови и пресече празничниот леб.

На 21. 07. 2018 година, Св. вмч. Прокопиј, препод. Теофил Мироточив, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во женскиот манастир „Св. Спиридон“ во Злетово, метох на Лесновската обител, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин со братството, свештеници од Брегалничката епархија, отслужи Света Арихиерејска Литургија, одража пригодно слово и го благослови и пресече празничниот леб.