На „Св. бесребр. Козма и Дамјан“ во кругот на клиничката болница во Штип

image

На „Св. бесребр. Козма и Дамјан“ во кругот на клиничката болница во Штип

На 14. 11. 2018 година, „Св. бесребр. Козма и Дамјан“, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Штип, отслужи Света Архиерејска Литургија во новоосветена црква посветна на „Св. бесребр. Козма и Дамјан“ во кругот на клиничката болница во Штип, одража пригодна беседа и го благослови и пресече празничниот леб.

На 14. 11. 2018 година, „Св. бесребр. Козма и Дамјан“, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Штип, отслужи Света Архиерејска Литургија во новоосветена црква посветна на „Св. бесребр. Козма и Дамјан“ во кругот на клиничката болница во Штип, одража пригодна беседа и го благослови и пресече празничниот леб.