Храмова слава на манастирот „Св. Пантелејмон“ во с. Пантелеј – Кочани

image

Храмова слава на манастирот „Св. Пантелејмон“ во с. Пантелеј – Кочани

На 09. 08. 2019 година, Св. Климент Охридски, св. Седмочисленици, св. вмч. Пантелејмон, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, во манастирот „Св. вмч. Пантелејмон“ во с. Пантелеј – Кочани, отслужи Света Архиерејска Литургија. На крајот од Светата Литургија Митрополитот Брегалнички г. Иларион одрaжа содржајна беседа, направи мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб.

На 09. 08. 2019 година, Св. Климент Охридски, св. Седмочисленици, св. вмч. Пантелејмон, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, во манастирот „Св. вмч. Пантелејмон“ во с. Пантелеј – Кочани, отслужи Света Архиерејска Литургија. На крајот од Светата Литургија Митрополитот Брегалнички г. Иларион одрaжа содржајна беседа, направи мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб./span>