Камен темелник за изградба на црква во с. Малино – Свети Николе

image

Камен темелник за изградба на црква во с. Малино – Свети Николе

На 16. 07. 2016 година, Св. мч. Јакинт, преп. Александар, преп. Исаија Отшелник, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Свети Николе, го изврши чинот осветување и поставување на камен темелник за изградба на нова црква посветена на „Преп. мч – чка Параскева (Петка) Римјанка“ во с. Малино – Свети Николе. На чинот на осветувањето и поставувањето на камен - темелникот присуствуваа многубројен православен народ.

На 16. 07. 2016 година, Св. мч. Јакинт, преп. Александар, преп. Исаија Отшелник, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Свети Николе, го изврши чинот осветување и поставување на камен темелник за изградба на нова црква посветена на „Преп. мч – чка Параскева (Петка) Римјанка“ во с. Малино – Свети Николе. На чинот на осветувањето и поставувањето на камен - темелникот присуствуваа многубројен православен народ.