Црква “Свети Климент Охридски” (во изградба) – Штип

Црква “Свети Климент Охридски” (во изградба) – Штип. Камен темелникот за изградба е поставен на 22. 11. 1997 година, од Митрополитот Брегалнички г. Стефан. Црквата е изградена и фасадирана. Иконостасот во длаборез го работи копаничарот Стојмир Веселинов од Штип, а иконите на иконостасот зографот Никола Цонев од Скопје.