Кочанско архиерејско намесништво

Орце Пешов

Парохиски свештеник Орце Пешов, ул. “Партизанска” 22, Виница; тел. 033/362-703; 075/471-191; роден на 04. 05. 1973 година во Виница; основно и средно образование завршил во Виница, а дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 13. 07. 2001 година, а за свештеник на 21. 09. 2001 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.

Душко Пецов

Парохиски свештеник Душко Пецов, ул. “Илинденска” 106, Зрновци; тел. 070/336-045; роден на 26. 09. 1979 година во Кочани; средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 26. 09. 2004 година, а за свештеник на 14. 10. 2004 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.

Марјан Вучковски

Парохиски свештеник Марјан Вучковски, ул. “Јане Сандански” бр. 6 Виница; тел. 033/362-007; 075/624-060; роден на 16. 06. 1964 година во с. Митрашинци - беровско; средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 27. 09. 1988 година, а за свештеник на 09. 10. 1988 од Митрополитот Брегалнички Стафан.

Богатин Јаневски

Парохиски свештеник Богатин Јаневски, Спанчево; тел. 033/356-726; роден на 13. 10. 1948 година во с. Пантелеј; ракоположен во ѓаконски чин на 05. 06. 1974 година, а за свештеник на 08. 06. 1974 од Митрополитот Злетовско-струмички Наум.

Стојан Кржовски

Парохиски свештеник Стојан Кржовски, Соколарци; тел. 033/356-509; 070/805-765; роден на 10. 10. 1958 година во с. Владимирово; средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 06. 11. 1983 година, а за свештеник на 20. 11. 1983 од Епископот Тивериополски г. Горазд.