Донаторска средба за реновирање на храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш

image

Донаторска средба за реновирање на храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш

На 18. 02. 2020 година, Св. мач – чка Агатија, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, по претходна покана, а со присуство на Бизнис секторот од Радовиш, во храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш, одража донаторски состанок за комплетно внатрешно реновирање на храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш, кој храм датира од првата половина на 19 – ти век, истата донаторска средба, благодарение на православниот народ кои имаат свои фирми во Радовиш и потекнуваат од Радовиш, вроди со плод за опочнување на градежните зафати.

На 18. 02. 2020 година, Св. мач – чка Агатија, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, по претходна покана, а со присуство на Бизнис секторот од Радовиш, во храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш, одража донаторски состанок за комплетно внатрешно реновирање на храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш, кој храм датира од првата половина на 19 – ти век, истата донаторска средба, благодарение на православниот народ кои имаат свои фирми во Радовиш и потекнуваат од Радовиш, вроди со плод за опочнување на градежните зафати./span>