Методи Дончовски

Протоереј Методи Дончовски, старешина на храмот, н. Ѕвегорска река Делчево; тел. 033/410-574; роден на 04. 03. 1949 година во с. Разловци, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 09. 06. 1974 година, а за свештеник на 12. 06. 1974 од Митрополитот Злетовско-струмички Наум, во протоерејски чин произведен на 01. 04. 2001 година, од Митрополитот Брегалнички Агатангел.