Атанас Поповски

Протоереј Атанас Поповски, ул. “Јане Сандански” 22; тел. 033/412-077; 070/309-065; роден на 27. 09. 1952 година во с. Разловци, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 07. 02. 1975 година, а за свештеник на 16. 02. 1975 од Митрополитот Злетовско-струмички Наум, во протоерејски чин произведен на 15. 02. 2001 година, од Митрополитот Брегалнички Агатангел.