Димитар Темелков

Свештеник Димитар Темелков, старешина на храмот, тел. 070/611-679; роден на 20. 04. 1957 година во с. Тработивиште, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 11. 09. 1983 година, а за свештеник на 17. 09. 1983 од Епископот Тивериополски и администратор Злетовско-струмички Горазд.