Николчо Воиновски

Свештеник Николчо Воиновски, тел. 070/752-588; роден на 18. 03. 1979 година, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 09. 04. 2006 година, а за свештеник на 24. 05. 2006 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.