Александар Васев

Парохиски свештеник Александар Васев, ул. “Даме Груев” бр. 11, Делчево; тел. 033/412-856; 070/370-166; роден на 30. 01. 1979 година; средно Богословско образование завршил во МПБ Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 18. 07. 2004 година, а за свештеник на 02. 08. 2004 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.