Радовишко архиерејско намесништво

Зоран Стојанов

Парохиски свештеник Зоран Стојанов, Подареш, Радовиш; тел. 032/641-483; 070/515-692; роден на 15. 01. 1966 година; средно Богословско образование завршил во МПБ Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 19. 07. 1986 година, а за свештеник на 20. 07. 1986 од Митрополитот Брегалнички Стефан.

Златко Пуреовски

Парохиски свештеник Златко Пуреовски, ул. “Самуилова” бр. 10, Радовиш; тел. 032/632-531; 075/488-059; роден на 26. 04. 1969 година во Будинарци - беровско; средно Богословско образование завршил во МПБ Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 12. 07. 1994 година, а за свештеник на 09. 08. 1994 од Митрополитот Брегалнички Стефан.

Стојанче Илиев

Парохиски свештеник Стојанче Илиев, ул. “Гоце Делчев” бр. 89, Радовиш; тел. 032/633-799; 071/204-701; роден на 15. 01. 1978 година; средно Богословско образование завршил во МПБ Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 31. 01. 2002 година, а за свештеник на 14. 04. 2002 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.

Марјан Јанковиќ

Свештеник Марјан Јанковиќ, место на живеење храм “св. Пророк Илија” Радовиш; тел. 032/632-520; 075/604-540, роден на 14. 07. 1974 година во Радовиш, средно Богословско образование во МПБ Скопје, дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 19. 12. 1999 година од Митрополитот Брегалнички Стефан, а за свештеник на 14. 02. 2001 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.

Гоце Младеновски

Свештеник Гоце Младеновски, ул. “Кузман Јосифовски Питу” 3, Радовиш; е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. ; Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. ; www.popgoce.com; тел. 032/633-269; 071/239-124, роден на 13. 03. 1973 година, средно Богословско образование во МПБ Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 10. 04. 1994 година, а за свештеник на 24. 04. 1994 од Митрополитот Брегалнички Стефан. Во протоерејски чин произведен на 07. 08. 2002 година, од Митрополитот Брегалнички Агатангел.