Иван Стојменов

Свештеник Иван Стојменов, старешина на храмот, ул. “Самулова” 49/13 Радовиш; тел. 032/631-922; 070/222-272, роден на 19. 01. 1972 година во с. Јакимово, средно образование завршил во Виница, а дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 01. 17. 2001 година, а за свештеник на 08. 01. 2002 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.