Стојан Јановски

Свештеник Стојан Јановски. ул. “Маршал Тито” 208 Радовиш; тел. 032/631-497; 070/510-806, роден на 06. 10. 1963 година, средно Богословско образование во МПБ Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 28. 08. 1985 година, а за свештеник на 08. 09. 1985 од Епископот Тивериополски и администратор злетовско-струмички Горазд.