Марјан Јанковиќ

Свештеник Марјан Јанковиќ, место на живеење храм “св. Пророк Илија” Радовиш; тел. 032/632-520; 075/604-540, роден на 14. 07. 1974 година во Радовиш, средно Богословско образование во МПБ Скопје, дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 19. 12. 1999 година од Митрополитот Брегалнички Стефан, а за свештеник на 14. 02. 2001 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.