Камен темелник за изградба на црква во населба Пробиштип во Пробиштип

image

Камен темелник за изградба на црква во населба Пробиштип во Пробиштип

На 08. 10. 2016 година, препод. Ефросинија, преп. Сергеј Радонешки, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во присуство на Премиерот на владата на Р. Македонија г. Емил Димитриев, Градоначалникот на општина Пробиштип г. Тони Тоневски и многуброен православен народ, освети и постави камен темелник за изградба на нова црква посветена на „Света Троица“ во населбата Пробиштип во Пробиштип.

На камен – темелникот Миртополитот Брегалнички г. Иларион одража пригодно слово, а свое обраќање имаше и Премиерот на владата на Р. Македонија г. Емил Димитриев.