Литургија на „Св. препод. мч –чка Параскева“ во параклисот „Св. Петка“ во нас. Сењак во Штип

image

Литургија на „Св. препод. мч –чка Параскева“ во параклисот „Св. Петка“ во нас. Сењак во Штип

На 08. 08. 2019 година, Св. препод. Мч – чка Параскева Римјанка (Св. Петка), Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Брегалничката епархија, во параклисот „Св. Петка“ во нас. Сењак во Штип, отслужи Света Архиерејска Литургија, одрaжа пригодна беседа, изврши мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб.

На 08. 08. 2019 година, Св. препод. Мч – чка Параскева Римјанка (Св. Петка), Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Брегалничката епархија, во параклисот „Св. Петка“ во нас. Сењак во Штип, отслужи Света Архиерејска Литургија, одрaжа пригодна беседа, изврши мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб./span>