Проштевање во Штип

image

Проштевање во Штип

На 01. 03. 2020 година – Прочка (Недела сиропусна; св. вмч. Теодор Тирон) во Соборниот храм „Св. Николај“ во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Брегалничката епархија, отслужи Света Архиерејска Литургија и одража пригодно слово при што верниците побараа и добија прошка од својот Пастироначалник и од свештенослужителите.

На 01. 03. 2020 година – Прочка (Недела сиропусна; св. вмч. Теодор Тирон) во Соборниот храм „Св. Николај“ во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Брегалничката епархија, отслужи Света Архиерејска Литургија и одража пригодно слово при што верниците побараа и добија прошка од својот Пастироначалник и од свештенослужителите./span>