Воскресение – Втор ден во Кочани

image

Воскресение – Втор ден во Кочани

Митрополитот Брегалнички г. Иларион на Воскресението Христово – Втор ден (20. 04. 2020 година), отслужи света воскресенска литургија во храмот посветен на „Св. Вмч. Георгиј“ во Кочани. На крајот од светата литургија Митрополитот г. Иларион произнесе пригодно слово и на Своите верни чеда им го честита Празникот над Празниците – Воскресението Христово, и ја освети новоизградената црковна продавница

во дворот при храмот „Св. Вмч. Георгиј“ во Кочани./span>