Епархиско собрание

image

Епархиско собрание 

На ден 30.06.2020 година кога го чествуваме споменот на Св. Мч-ци Мануил, Савел и Исмаил, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион одржа консултативна седница на која беа присутни претставници од свештенството и мирјаните. На собранието беше избран потпретседател, а беа избрани и делгати и членови  на Архиепископскиот управен одбор,

членови на Епархискиот управен одбор, членови за ревизија и контрола, како и членови за црковно-просветен совет.