Преображение Христово во Македонска Каменица

image

 

Преображение Христово во Македонска Каменица

На 19.08.2020 год. Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион по повод големиот празник Преображение Христово благоизволи да отслужи Света Архиерејска Литургија во Македонска Каменица во сослужение на повеќе свештеници од епархијата. На Литургијата 

Митрополитот Иларион одржа пригодна беседа  и го благослови лозовиот плод, а по завршувањето ги освети помошните простории при храмот и новата црковна продавница.