Прославен Празникот Раѓање на Пресвета Богородица – Мала Богородица во фабриката “Ледер“ во Кочани

image

 Прославен Празникот Раѓање на Пресвета Богородица – Мала Богородица во фабриката “Ледер“ во Кочани

 На 21. 09. 2021 година, на празникот Раѓање на Пресвета Богородица - Мала Богородица, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, по покана на сопственикот на фабриката “Ледер“ од Кочани г. Драгослав Здравков – Драги Ледер од Кочани, а во присутво на сите вработени, во кругот на фабриката “Ледер“, каде и се наоѓа парклисот посветен на Раѓањето на Пресвета Богородица, го благослови и пресече празничниот леби

им го честита Патрониот Празник на сопственикот и вработените во фабриката „Ледер“ од Кочани.