Оплакување Христово - Статии на Велики Петок

image

Оплакување Христово - Статии на Велики Петок во Штип

На 22.04.2022 година Велики Петок, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на свештенослужители од Брегалничката Епархија, отслужи Утрена богослужба во Соборниот храм „Св. Николај“ во Штип, на која богослужба беа испеани статиите на опелото Христово. По завршувањето на погребните статии Митрополитот се поклони

на Плаштаницата со која направи литија околу храмот.