Осветување на камбаното ѕвоно во с. Ратавица

image

Осветување на камбаното ѕвоно во с. Ратавица

На 08.05.2022 година, Недела 3 на Воскресение (на Мироносиците), св. ап. и ев. Марко, св. Анинан Александриски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на камбаното ѕвоно за камбанаријата при храмот „Света Троица“ во с. Ратавица - пробиштипско.

 

На 08.05.2022 година, Недела 3 на Воскресение (на Мироносиците), св. ап. и ев. Марко, св. Анинан Александриски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на камбаното ѕвоно за камбанаријата при храмот „Света Троица“ во с. Ратавица - пробиштипско.