Осветување на новата Фарма (штала за крави)

image

Осветување на новата Фарма (штала за крави) при Лесновската обител

На 28.05.2022 година, кога правиме спомен на Светиот Гаврил Светогорец, Епископ Велички, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва, г.г. Стефан, изврши освет на новата Фарма (штала за крави), при манастирот „Свети Гаврил Лесновски“ во Лесново.

На 28.05.2022 година, кога правиме спомен на Светиот Гаврил Светогорец, Епископ Велички, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва, г.г. Стефан, изврши освет на новата Фарма (штала за крави), при манастирот „Свети Гаврил Лесновски“ во Лесново.