Групна Венчавка во Кочани

Could not open a directory stream for /home/bregalnickaeparh/public_html/images/stories/vencav//

На 09. 10. 2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во дворот на храмот Св. вмч. Ѓорѓи во Кочани, на направена бина токму за оваа пригода, ја изврши Светата Тајна Брак на над 55 возрасни парови. Во своето обраќање, Митрополитот г. Иларион, на брачните парови им ја честита Светата Тајна Брак и Им посака долг живот и преуспевање во верата за што денес се радува и Небесната и Земната Црква бидејќи тие ја исполниле и оваа Света Тајна по што можат активно да учествуваат во Светатаб Живата Христова Црква.