Митрополитот г. Иларион го посети Здружението на слепите лица во Штип

image

На 15. 10. 2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, го посети Здружението на слепите лица на град Штип, по повод меѓународниот ден на Белиот стап на слепите лица 15 Октомври, каде и Му беше доделена Благодарница за меѓусебната соработката на Брегалничката епархија и Здружението на слепи лица на град Штип.