Митрополитот г. Иларион во канонска визитација на црквите во делчевското намесништво

Could not open a directory stream for /home/bregalnickaeparh/public_html/images/stories/kanonska//

На 15. 03. 2011 година, Митрополитот Брегалнички г. Иларион ги посети црквите во делчевското архиерејско намесништво. Првин ја посети црквата „Успение на Пресвета Богородица“ и новоизградената кабанарија со крстилница во М. Каменица каде и се сретна со Градоначалникот на Општина М. Каменица г. Дарко Митевски и даде напатсвија за оточнување на целосен фрескоживопис на црквата, па потоа црквата „Св. Јован Крстител“ во с. Звегор(во изградба) каде даде напатсвија за изработка на иконостас и внатрешно уредување на црквата и црквата „ Успение на Пресвета Богородица“ во Делчево каде и имаше средба со Граоначалникот на Општина Делшево г. Горан Малешевски и Директорот на ЈП „Брегалница“ во Делчево г. Никола Николовски, при што беше договорена динамиката за довршување на градежните работи при црквата „Св. Наум“ во Делчево.